Delpher in Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur

Gisteren is de Nationale Roadmap Grootschalige Infrastructuur gepresenteerd. Deze roadmap geeft een overzicht van de grootschalige onderzoeksinfrastructuur die de hoogste prioriteit heeft voor de Nederlandse wetenschap.

Delpher

Ook Delpher is nu onderdeel van de Roadmap. De Koninklijke Bibliotheek, die samen met andere grote erfgoedinstellingen zoals de Universitaire Bibliotheken Leiden en de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam Delpher heeft opgezet, en de website beheert en doorontwikkelt, heeft zich hiervoor aangesloten bij het CLARIAH -PLUS project dat slimme, gebruikersvriendelijke technieken ontwikkelt om collecties te structureren en te ontsluiten.

Opname in de nationale roadmap betekent dat Delpher zich verder zal kunnen ontwikkelen als landelijk platform voor gedigitaliseerde historische boeken, kranten en tijdschriften. Nu al vinden veel wetenschappers en vrijetijdshistorici Delpher onmisbaar bij hun onderzoek. In de toekomst zal dat voor nog veel meer mensen gelden.

Laatst Gewijzigd: 15-12-2016